Novogradnje

V gradbenem podjetju Aktual Gradnje d.o.o. gradimo in zidamo :

 • novogradnje,
 • stanovanjske objekte,
 • poslovne objekte,
 • družinske hiše, garaže ...

Naš cilj je poleg kakovostnih in natančnih gradbenih in zidarskih storitev, ponuditi tudi vse storitve, ki spremljajo gradbeno dejavnost.
Sama gradnja hiše je razdeljena v pet gradbenih faz, in sicer:

 1. V prvo gradbeno fazo so zajeta gradbena dela, kot so priprava terena in gradbiššča, zakoličenje objekta, izkop, postavitev temeljev in temeljne plošče.
 2. Z drugo gradbeno fazo se nadaljuje, ko so končana pripravljalna dela in po izgradnji temeljev. V tej fazi se postavi osnovna ali kletna plošča, v primeru, da je objekt podkleten.
 3. V tretji gradbeni fazi so zajeta konstrukcijska gradbena dela v vseh etažah in tudi podstrešju, postavitev strešne konstrukcije in krovska dela.
  Konstrukcijska dela imenujemo dela, pri katerih se že nazira podoba novega objekta, in sicer postavljanje zidov in pripadajočega stropa.
  V številnih nepremičninskih oglasih lahko zasledimo tudi izraz tretja podaljšana gradbena faza. S tem izrazom oglaševalci največkrat opisujejo različna nadaljevanja opisane tretje faze.
  S tem izrazom imajo ponudniki največkrat v mislih pokrit in zaprt objekt, kar naj bi pomenilo, da je objekt pod streho in da so vgrajena zunaja okna in vhodna vrata.
 4. V četrti gradbeni fazi so vključena vsa dela v notranjosti objekta, kot so postavitev predelnih sten, izdelava betonskih tlakov, izolacija objekta, notranji in zunanji ometi, napeljava inštalacij.
  Izvede se polaganje estrihov in izolacijskih materialov, talnih in stenskih oblog, ki zahtevajo mokro vgradnjo, vgradnja stavbnega pohištva, ključavničarska dela in postavitev masivnih stopniššč.
  Predvidena je tudi vgradnja stavbnega pohištva, kot so okna, vrata, stopnišče in podobno.
 5. Peta gradbeni faza je končna izdelava objekta in mu pogosto pravimo izvedba objekta na ključ.

Se priporočamo vsem, ki gradite na novo, prenavljate ali adaptirate stanovanje ali hišo, potrebujete novo fasado, urejate okolico ali imate kako drugo potrebo po zaključnih gradbenih delih.

© 2014 Aktual Gradnje d.o.o. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe. Izdelava spletnih strani.NA VRH